Bitcoin-indeksi äärimmäisessä ahneudessa – pisin koskaan

Bitcoin Fear and Greed Index on lukenut ‚Extreme Greed‘ yli kuukauden ajan.

Viimeaikainen hintakehitys ja nouseva kehitys ovat lisänneet sijoittajien luottamusta.

Tällainen ylenpalttisuus markkinoilla voi viitata tulevaan korjaukseen.

Promo
Haluatko tietää enemmän? Liity Telegram-ryhmäämme ja saa kaupankäyntisignaaleja, ilmaisen kaupankäyntikurssin ja päivittäisen yhteydenpidon salauksen faneihin!

Luottamusprojekti on kansainvälinen uutisjärjestöjen yhteenliittymä, joka rakentaa avoimuuden standardeja.

Bitcoinin ‚pelko- ja ahneusindeksi‘ lukee edelleen ‚äärimmäinen ahneus‘. Markkinoiden mielipiteiden analysointityökalu ei ole pudonnut alle enimmäisarvonsa marraskuun alun jälkeen.

Nyt koko kuukauden kestävä pelko- ja ahneusindeksi ei ole koskaan viettänyt niin monta päivää niin korkealla lukemalla. Indeksin luojien mukaan tällainen ylivoimainen sijoittajien luottamus voi osoittaa bitcoin-hintojen tulevan laskun.

Sijoittajat ovat edelleen ahneita, kun Bitcoin on lähellä kaikkien aikojen korkeinta
Bitcoinin hinta nousi noin 80% kahden viime kuukauden aikana. Johtava kryptovaluutta vaihdettiin noin 10.600 dollariin 5. lokakuuta. Tänään yksi bitcoin asettaa sinut takaisin yli 19.130 dollariin.

Dramaattinen hinnankorotus, joka johti BTC: n ylittäneen kaikkien aikojen korkeimman arvonsa joissakin pörsseissä, sai myös palaamaan valtavaan optimismiin kryptoalateollisuudessa. Tämän havainnollistaminen on kryptovaluuttamarkkinoiden mielipideanalyysityökalu, pelko- ja ahneusindeksi.

Pelko- ja ahneusindeksi kerää tietoja markkinoiden volatiliteetista, vauhdista ja volyymista, sosiaalisen median sitoutumisesta, BTC-määräävästä asemasta ja kyselyistä. Se kokoaa nämä lähteet tuottamaan pisteet sadasta, mikä vastaa joko äärimmäisen pelon, pelon, neutraalin, ahneuden tai äärimmäisen ahneuden yleistä kuvaajaa.

Mittari on nyt lukenut äärimmäisen ahneuden 5. marraskuusta lähtien. Tämä on ylivoimaisesti pisin tällaisen markkinaoptimismin jakso sen historiassa.

Jopa 16 700 dollarin pudotus viime kuun lopussa ei ravistellut sijoittajien luottamusta markkinoihin. Pelko- ja ahneusindeksi pysyi yli 86 sadasta koko lyhyen laskusuuntauksen ajan. Se nousi nopeasti jälleen 93: een. Kaikki yli 80 edustaa „äärimmäistä ahneutta“.

Paljon nousevaa, mutta ovatko markkinat liian luottavaisia ​​lyhyellä aikavälillä?

Viimeaikainen hintojen nousu ja sitä seuraava markkinoiden luottamus näyttävät johtuvan laajamittaisista ostoista useiden yritysten kesken. Niihin kuuluu MicroStrategy, joka vain lisäsi vielä 50 miljoonan dollarin arvosta BTC: tä omiin valtaviin omistuksiinsa, PayPal ja Square, sekä Harmaasävy.

Vaikuttava nouseva ilmapiiri on kasvava arvioiden määrä perinteisen rahoituksen ja sijoittamisen maailmasta. Rahalaitokset, kuten Citibank, Deutsche Bank ja JP Morgan, ovat kaikki ilmaisseet optimismia BTC: n tulevaisuudesta. Myös legendaariset sijoitusluvut, kuten Paul Tudor Jones ja Stan Druckenmiller.

Huolimatta siitä, että Bitcoin-teollisuudella on paljon luottamusta, pelko- ja ahneusindeksi itsessään viittaa siihen, että BTC voidaan ostaa yli – ainakin lyhyellä aikavälillä. Työkalua isännöivä verkkosivusto vihjaa, että tällainen ylivoimainen ahneus voi olla merkki siitä, että markkinoilla on odotettavissa korjaus.

Korjausta odottavat perustavat mielipiteensä kuuluisan sijoittajan, miljardööri ja Bitcoin Code: n naysayer Warren Buffettin maksiin. Buffett loi suositun maksiin: „Ole peloisa, kun muut ovat ahneita, ja ahne, kun toiset pelkäävät“.

Valitettavasti pelko- ja ahneusindeksi on ollut olemassa vasta helmikuun 2018 jälkeen. Emme siksi voi verrata äskettäistä Extreme Greed -loitsua viimeiseen kertaan, kun BTC lähestyi 20 000 dollaria joulukuussa 2017. Useimmat analyytikot ovat kuitenkin yhtä mieltä. Nykyisen hinnankorotuksen olosuhteet poikkeavat täysin entisestä kaikkien aikojen korkeimmasta tilanteesta, joka edelsi vuoden 2018 pitkittyneitä karhumarkkinoita.